Försegel

Sail Service tillverkar segel för dig för nästan alla båttyper och seglingsområden! Vare sig det handlar om inlandshav, kustnära segling, offshore, regattasegling eller blåvattensegling – fråga oss om ditt individuella segel:
Snabb förfrågan för segel
Skräddarsydda försegel

Förseglet är enormt viktigt för att ge båten balanserad stabilitet och god framdrivning. På de flesta kryssningsbåtar finns det idag tre olika typer av försegel, som kan bytas ut efter behov:

Genua.
En arbetsfock.
och en stormfock.

På rullsystem används vanligtvis endast genua, eftersom segelytan kan minimeras genom rullning.
Att köpa en genua eller en fock

Oftast tillverkas försegel i tvärsnitt (horisontell skärning). Vi planerar ditt segel enligt dina behov och seglingskrav. I samband med detta tar vi hänsyn till ett optimalt val av tyg baserat på din segelyta, vilket bör garantera en särskilt lång livslängd för seglet.

Självklart tillverkar vi ditt försegel individuellt enligt dina önskemål eller förhållandena på din båt. Skumremsor, reffmarkeringar, trimband eller speciella fönster? Inga problem, låt oss veta så tar vi hänsyn till det under tillverkningen. Här hittar du detaljerad information om utrustningen av våra försegel.

Professionell mjukvarustödd beräkning av ditt segel gör att vi kan planera ditt segel optimalt. Självklart tar vi hänsyn till det billigaste och mest hållbara alternativet vid planeringen. Vid tillverkningen används endast mycket högkvalitativt material från etablerade europeiska tygtillverkare.

Vi kan ge dig en bindande offert om du anger de detaljerade måtten på ditt segel och dina utrustningsbehov i vårt måttblad och skickar det till oss.